Tävlings-PM 2019

Ett vackert & utmanande motionslopp på stigar i Umeå


umakertrial

PM till UMÅKER TRAIL LÖRDAG 18:e MAJ 2019

Tävlingscenter Umåkers Skidstadion, bredvid Umåkers Travbana.

Anmälan sker via hemsidan fram till onsdagen den 15/5 , därefter kan efteranmälan ske på plats (på tävlingsdagen) mot förhöjd avgift.

Lördagslöpning:
09:00-10:15 Nummerlappsutdelning och efteranmälan.
10:50 Första inträde till startområdet på travbanan.
11:00 Start för samtliga löpare. OBS starten sker inne på Umåkers Travbana!
13:15  Prisutdelning!

Tävlingsbanan

Tävlingsbanan sträcker sig 15 km och är rikligt markerad med rödvita snitslar. Skyltar med svarta pilar på vit bakgrund, samt har vår logo, sitter uppe där banan byter riktning. Banan är utsmyckad med skyltar var 3:e kilometer.
Travbanan får inte beträdas förrän efter 10:50 – när banan har stängts för hästarna.

Under tävlingsdagen så kommer avspärrningsband och funktionärer att ytterligare underlätta för de tävlande vid svårare passager.

Tidtagning

Tidtagning sker med Chip som SKALL fästas i snörningen på höger sko. Buntband kommer att användas i de fall chipet inte kan knytas direkt på skosnöret. Efter loppet så skall chipen återlämnas. Funktionär kommer att se till att chip avlägsnas innan löparen tillåts lämnar målfållan.

Tävlingsledare

Kontakta vår TL :  Joakim Nilsson 070-233 88 77 vid frågor.

Vätskekontroll och sjukvårdsutrustning.

Vätskekontroller finns efter 7 km och 11,5 km. Vid vätskekontrollerna finns vatten, sportdryck. Lättare sjukvårdsutrustning kommer att finnas vid vätskekontrollen.

Bruten tävling

Deltagare som bryter skall anmäla detta till sekretariatet eller till tävlingsledaren (Joakim Nilsson 070-2338877)

Resultatlista

Kommer att anslås på www.umakertrail.se under kvällen samt i Västerbottens Kuriren/Västerbottens Folkblad.

Omklädning/dusch/toaletter

Omklädningsrum/duschar/toaletter finns i direkt anslutning till tävlingsområdet. Byggnaden ligger till höger om Travbanans läktare, på andra sidan asfaltsvägen.

Priser

Prestationspriser i form av träningsbidrag utgår till de tre första i dam- och herrklassen. Ett flertal priset lottas ut bland övriga fullföljande deltagare. Den dam resp. herre som är snabbast över den första kilometern (och som även fullföljer tävlingen) kommer att erhålla pris i samband med prisutdelningen.

 

Vi vill avsluta med att påminna om att allt tävlande sker på egen risk. Ingen återbetalning av anmälningsavgift, vi rekommenderar Folksams försäkring STARTKLAR som täcker alla motionslopp i Sverige för dig under ett helt år. Läs mer här: https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/startklar