Tävlings-PM 2021

Ett vackert & utmanande motionslopp på stigar i Umeå

 

PM till UMÅKER TRAIL LÖRDAG 18:e SEPTEMBER 2021

Tävlingscenter Umåkers Travbana.

Anmälan sker via hemsidan fram till onsdagen den 15/9 , därefter kan efteranmälan ske på plats (på tävlingsdagen) mot förhöjd avgift.

Anmälningsavgifter:

  • 16 km dam & herr – 295 kr fram till 31/7  ,  350 kr fram till sista dagen för anmälan via hemsidan : onsdagen den 15/9 – efteranmälan på plats vid starten kostar 450 kr).  

Klasser:

  • 16 km dam
  • 16 km herr

Lördagslöpning:
09:00-10:15 Nummerlappsutdelning och efteranmälan.
10:50 Första inträde till startområdet på travbanan.
11:00 Start för samtliga löpare. OBS starten sker inne på Umåkers Travbana!
13:00  Prisutdelning! 

Tävlingsbanan

Tävlingsbanan sträcker sig cirka 15 km och är rikligt markerad med rödvita snitslar. Skyltar med svarta pilar på vit bakgrund, samt har vår logo, sitter uppe där banan byter riktning.
Travbanan får inte beträdas förrän efter 10:50 – när banan har stängts för hästarna.

Under tävlingsdagen så kommer avspärrningsband och funktionärer att ytterligare underlätta för de tävlande vid svårare passager.

Tidtagning

Tidtagning sker med Chip som SKALL fästas i snörningen på höger sko. Buntband kommer att användas i de fall chipet inte kan knytas direkt på skosnöret. Efter loppet så skall chipen återlämnas. Funktionär kommer att se till att chip avlägsnas innan löparen tillåts lämnar målfållan.

Tävlingsledare

Kontakta vår TL :  Jonas Westling 070-796 35 06 vid frågor.

Vätskekontroll och sjukvårdsutrustning.

Vätskekontroller finns efter 7 km och 11,5 km. Vid vätskekontrollerna finns vatten, sportdryck. Lättare sjukvårdsutrustning kommer att finnas vid vätskekontrollen.

Bruten tävling

Deltagare som bryter skall anmäla detta till sekretariatet eller till tävlingsledaren (Jonas Westling 070-796 35 06)

Resultatlista

Kommer att anslås på www.umakertrail.se under kvällen samt i Västerbottens Kuriren/Västerbottens Folkblad.

Omklädning/dusch/toaletter

Vi kan inte erbjuda omklädningsrum eller duschar. Det finns toaletter i anslutning till nummerlappsutdelningen, inne på Umåker Travbana.

Priser

Prestationspriser i form av träningsbidrag utgår till de tre första i dam- och herrklassen. Några priser lottas ut bland övriga fullföljande deltagare. Den dam resp. herre som är snabbast över den första kilometern (och som även fullföljer tävlingen) kommer att erhålla pris i samband med prisutdelningen.

Vi följer FHM rekommendationer angående Covid-19. Använd gärna mask  om ni vill, och håll avstånd. Vaccinera er gärna, för allas skull! 

Vi vill avsluta med att påminna om att allt tävlande sker på egen risk. Ingen återbetalning av anmälningsavgift, vi rekommenderar Svedea’s försäkring STARTKLAR som täcker alla motions- och tävlingslopp i Sverige för dig under ett helt år. I Startklar ingår också en olycksfallsförsäkring! Läs mer här: https://www.startklar.nu/